
Krishi ZA®
ÜRÜN ADI | : | Krishi ZA® |
---|---|---|
Mycorrhizal Bio-Fertilizer | ||
AMBALAJ | : | 50 gr / 250 gr |
Mikoriza (Mycorhiza) Nedir?
“Myco” mantar, “Rhiza” kök anlamına gelir. Köklerdeki mikoriza mantarları ile bitki arasındaki karşılıklı ve faydalı ilişkidir. Mikoriza mantarları, bitki köklerinde kolonize olurlar ve kök sisteminin gerçek bir uzantısı olarak, köklerin giremedikleri ve uzanamadıkları yerlere girerek, orada bulunan bitki besin elementlerinin ve suyun bitki tarafından alınabilmesini sağlamaktadırlar.
Faydaları
- Patojenlere karşı bitkiyi korur
- Hastalıklı ve zayıf fide sayısını en aza indirir
- Bitkinin hastalık ve zararlılara karşı direncini artırır.
- Verimi arttırır. (%30’lara varan oranda)
- Kök yapısını ve bitki büyümesini arttırır
- Biokütle – Canlı ve kuru ağırlıktaki artış
- Mahsul – Daha fazla kök sebzesi ve daha fazla meyve
- Filiz gelişimi – Yaprak ve yüzey alanındaki artış
- Süs bitkileri ve çiçeklerde 4-6 hafta erken çiçek açma Kimyasal gübre kullanımına olan talebi azaltır.
- Fumigasyon veya solarizasyon sonrası ekilen bitkilerin bodur kalmasını önler
- Bitki ekim performansını artırır ve erken çıkışı sağlar
- Şaşırtma esnasındaki fide şokunu ve fide ölümlerini minimize eder
- Meyve ve ürünlerin uniform olmasını sağlar
- Kuraklık ve streslere karşı bitkiyi korur ve direncini artırır
- Zayıf beslenmeye karşı bitkinin korunması
- Nakil şokuna karşı bitkinin korunması
- Drenaj kıtlığına olan dayanıklılığın artması
- Tuza karşı dayanıklılığın artması
- Ağır metallere karşı dayanıklılığın artması
• Dikkat Çocuklardan, Evcil Hayvanlardan ve Gıdalardan uzak tutunuz.
• Asla uygun doz oranlarını aşmayınız ve sadece gerekli olan yerlerde kullanınız.
• Göz, yüz ve deri ile temas ettirmeyiniz.
• Temas halinde bol su ile yıkayınız.
• Önerilen dozajı aşmayınız.
• Kullanımdan sonra ellerinizi bol su ile yıkayınız.
• Kullanılmış olan boş ambalajları başka amaçlarla kullanmayınız.
• Kullandıktan sonra ambalajları imha ediniz
• Toprak ve/veya yaprak analizi yaptırılarak gübre kullanılması tavsiye edilir.
DEPOLAMA:
• Ürün, kendi orijinal ambalajında, serin ve kuru ortamda 0 °C / + 45 °C arasında depolandığında, fiziksel ve kimyasal özelliklerini en az 3 yıl korur.
• Bu nedenle, Ürünü kendi orijinal ambalajında, kuru ve serin bir yerde, belirtilen sıcaklıklar arasında muhafaza ediniz.
• Ürünü, her ne şekilde olursa olsun, Güneş ışığına maruz bırakmayınız.
FİRMA BEYANI:
İmalatçı firma, tavsiyelerine uyularak kullanıldığında, ürünün kalitesini garanti eder. Ancak, üretici tarafından, ürünün kullanımı, firmamızın kontrolü dışında olduğundan, hatalı kullanım ve karışımlardan dolayı oluşabilecek olumsuzluklar ile amaç dışı kullanım ve depolamadan doğacak sorunlardan firmamız mesuliyet kabul etmez. Ürünün spesifikasyonuna uygunluğu sadece ürünün teslimi sırasında firma garantisi altındadır.
ÜRÜN | UYGULALANACAK TOHUM Kg / Gr |
---|---|
Ayçiçeği | 10 Kg. / 50 Gr. |
Soğan | 10 Kg. / 50 Gr. |
Patates | 1.500 Kg. / 50 Gr. |
Buğday | 250 Kg. / 50 Gr. |
Çeltik | 250 Kg. / 50 Gr. |
Fiğ | 150 Kg. / 50 Gr. |
Haşhaş | 5 Kg. / 50 Gr. |
Havuç | 9 Kg. / 50 Gr. |
Mısır | 20 Kg. / 50 Gr. |
Yerfıstığı | 150 Kg. / 50 Gr. |
Sarımsak | 800 Kg. / 50 Gr. |
Soya Fasülyesi | 80 Kg. / 50 Gr. |
Şeker Pancar | 12 Kg. / 50 Gr. |
ÜRÜN | DAMLAMA SULAMA Gr. / da |
---|---|
Domates | 25 Gr. |
Biber | 25 Gr. |
Patlıcan | 25 Gr. |
Hıyar | 25 Gr. |
Muz | 25 Gr. |
Karpuz | 25 Gr. |
Kabak | 25 Gr. |
Çilek | 25 Gr. |
Narenciye | 50 Gr. |
Nar | 50 Gr. |
Zeytin | 50 Gr. |
Fındık | 50 Gr. |
Kiraz | 50 Gr. |
Kayısı | 50 Gr. |
Elma | 50 Gr. |
Armut | 50 Gr. |
Bağ | 50 Gr. |
Marul | 25 Gr. |
Tütün | 25 Gr. |