
COPOROO®
| ÜRÜN ADI | : | COPOROO® |
|---|---|---|
| GRUP | : | M1 |
| TANIM | : | FUNGUSİT MANTAR İLACI |
| ETKİN MADDE | : | 65.82 g/l Metalik Bakıra Eşdeğer Bakır Sülfat |
| AMBALAJ | : | 1 LT |
COPOROO® üstün formülasyon teknoljisi ile geliştirilmiş, yüksek kaliteli bakır sülfat içeren yeni ve eşsiz bir fungisittir.
Litresinde 65.82 g metalik bakıra eşdeğer bakır sülfat içerir.
COPOROO® fungal hücrede hastalık sporlarının çimlenmesini engelleyerek bir çok fungal hastalığa karşı etkilidir.
COPOROO® çok küçük molekül çaplı bakır iyonları içerir.
Böylelikle yaprak yüzeyinde ve toprakta daha iyi bir şekilde kaplama yapar.
Biyolojik etkinliği yüksek olduğu için minimum miktarda ilaç ile maximum etki ve fayda sağlar.
Bitki Koruma Ürününün Uygulamaya Hazırlanması
Tavsiye dozu üzerinden hesaplanan bitki koruma ürünü, önce ayrı bir kapta bir miktar su ile karıştırılır. Uygulama makinesinin deposu yarıya kadar su ile doldurulur. Makinenin karıştırıcısı çalışır durumda iken hazırlanan karışım depoya eklenir. Karıştırmaya devam edilerek depo tamamen su ile doldurulur. Uygulama süresince karıştırma işlemine devam edilmelidir. Hazırlanan bitki koruma ürününü aynı gün içinde kullanınız.
Domates’te mildiyö tavsiyesi için dekara uygulamada 50 L su kullanılmalıdır.
Kalibrasyon
Uygulama öncesinde makinenin kalibrasyonu yapılmalıdır. Uygulamalarda iyi bir kaplama sağlayacak şekilde karışım miktarı ayarlanmalıdır. Uygulamalar günün serin saatlerinde, rüzgarsız veya az rüzgarlı hava koşullarında yapılmalıdır.
İlaç Normu
Domates tarlalarında hastalık ve zararlı ilaçlamalarında ilaç normu 300–600 L/ha aralığında alınabilir. Yabancı ot ilaçlamalarında ise bu miktar 200–400 L/ha olarak uygulanabilir.
Uygulama Makinesinin Temizliği
Uygulama tamamlandıktan hemen sonra uygulama makinesinin deposu güvenli bir şekilde boşaltılmalıdır. Depoya temiz su doldurulduktan sonra, karıştırıcı ve püskürtme sistemi çalıştırılarak tüm parçaların yıkanması sağlanmalıdır. Yıkama işlemleri su kaynaklarının yakınında yapılmamalı ve yıkama suyu ile atıklar su kaynaklarına bırakılmamalıdır.
Boş Ambalajların Temizlenmesi
Kullanılan ürünün boş ambalajlarının 1/4’üne kadar temiz su koyarak iyice çalkalayınız.
Çalkalama suyunu uygulama tankına boşaltınız. Bu işlemi 3 kez tekrarlayınız.
Zehirlenme Belirtileri
- Baş dönmesi
- Halsizlik
- Mide bulantısı, kusma
- Hassas kişilerde alerjik reaksiyonlar
- Ciltte kızarıklık, kaşıntı, kabarma
- Gözlerde ciddi hasar, kornea hasarı, görme kaybı
Armut Karalekesi
- 1. Uygulama: Çiçek gözleri kabardığında (dal sıracası bulunan yerlerde 3–5 gün önce)
- 2. Uygulama: Beyaz rozet döneminde
- 3. Uygulama: Çiçek taç yaprakları %70–80 dökülünce
- 4. ve Diğer Uygulamalar: İklim koşulları uygun olduğunda 10 gün arayla uygulanmalıdır.
Bağ Mildiyösü
- 1. Uygulama: Sürgün boyu 25–30 cm olduğunda
- 2. ve Diğer Uygulamalar: İlk uygulamadan 15 gün sonra, sıcaklık–yağış–nem gibi koşullar uygun olduğunda devam edilir.
Domates Mildiyö
Hastalığın her yıl görüldüğü alanlarda; belirtiler görülmeden, günlük ortalama sıcaklık 16°C ve orantılı nem %80 olduğunda uygulamaya başlanmalıdır.
Hastalığın her yıl görülmediği alanlarda ise uygulamaya, tarlada ilk belirtiler görüldüğünde başlanır.
Karadeniz Bölgesi’nde zaman tespiti için ardışık 15 günlük sıcaklık–nem–yağış toplamları kullanılır.
Elma Karalekesi
- 1. Uygulama: Çiçek gözleri kabardığında (dal sıracası bulunan yerlerde 3–5 gün önce)
- 2. Uygulama: Pembe çiçek tomurcuğu döneminde
- 3. Uygulama: Çiçek taç yaprakları %70–80 dökülünce
- 4. ve Diğer Uygulamalar: Uygun iklim koşullarında 10 gün arayla
Hıyar, Kornişon ve Kabakgillerde Mildiyö
Bitkiler kol atmaya başladığında veya ilk mildiyö belirtisi görüldüğünde uygulamaya başlanmalı, 7–10 gün aralıklarla sürdürülmelidir.
Uygulama bitkinin her tarafını, özellikle yaprak altlarını kaplamalıdır.
Kayısı Yaprak Delen (Çil)
- 1. Uygulama: Sonbaharda yaprak dökümünden hemen sonra
- 2. Uygulama: İlkbaharda çiçek tomurcukları açılmadan önce
- 3. Uygulama: Meyvede çanak yaprak ve erkek organ tablası ayrıldığında
Kiraz Çiçek Monilyası
- 1. Uygulama: Çiçeklenme başlangıcında (%5–10 çiçek)
- 2. Uygulama: Tam çiçeklenmede (%90–100 çiçek)
Nar Kahverengi Leke
- 1. Uygulama: Çiçek gözleri kabardığında (dal sıracası bulunan yerlerde 3–5 gün önce)
- 2. Uygulama: Taç yapraklar döküldüğünde
- 3. Uygulama: Meyve yarı büyüklüğe geldiğinde
Turunçgilde Kahverengi Leke
Sürgünler 5–10 cm olduğunda ve ilk belirtiler görüldüğünde uygulamaya başlanır. Sürgün büyümesi durup yağışlar azalınca ve meyve yaklaşık 4 cm çapa ulaştığında uygulamalar sonlandırılır.
Zeytinlerde Halkalı Leke
Marmara Bölgesi
- Sonbahar sürgünleri görülmeden önce
- Çiçek somakları belirginleşmeden önce
Ege Bölgesi
- Sonbahar sürgünleri görülmeden önce
- İlkbahar sürgünleri görülmeden önce
- Çiçek somakları belirginleşmeden önce
Akdeniz Bölgesi
- Hasattan sonra
- İlkbahar sürgünleri görülmeden önce
- Çiçek somakları belirginleşmeden önce
Not: Tüm uygulamalar yağış öncesinde veya hemen sonrasında yapılmalıdır.
Dirençle İlgili Bilgi
COPOROO® etki mekanizmasına göre Grup M1 Fungisit’tir.
Aynı gruptaki ürünlerin tekrarlayan kullanımı direnç riskini artırır.
Aynı sezon içinde önerilen toplam uygulama sayısı aşılmamalı, tekrar gerektiğinde farklı etki mekanizmalı ürünlerle dönüşümlü kullanılmalıdır.
Karışabilirlik Durumu
COPOROO® diğer bitki koruma ürünleri ile karıştırılması tavsiye edilmez.
Kullanma Şekli
COPOROO® sezon boyunca maksimum 2 kez ve 14 gün arayla uygulanmalıdır.
| Bitki Adı | Zararlı Organizma Adı | Uygulama Dozu | Son İlaçlama ile Hasat Arasındaki Süre (Gün) |
|---|---|---|---|
| ARMUT | Karaleke (Venturia pirina) |
125 ml / 100 L su | 21 Gün |
| *BAĞ | Mildiyö (Plasmopara viticola) |
50 ml / 100 L su | 21 Gün |
| DOMATES (Sera) | Mildiyö (Phytophthora infestans) |
100 L su 150 ml / 100 L su Dekara: 75 ml / da** |
14 Gün |
| ELMA | Karaleke (Venturia inaequalis) |
150 ml / 100 L su | 21 Gün |
| HIYAR | Kabakgillerde mildiyö (Pseudoperonospora cubensis) |
100 ml / 100 L su | 14 Gün |
| KAYISI | Yaprak deleni (Çil) (Wilsonomyces carpophylus = Stigmina carpophila) |
125 ml / 100 L su | 21 Gün |
| KİRAZ | Çiçek monilyası (Monilinia laxa) |
125 ml / 100 L su | 21 Gün |
| KORNİŞON | Kabakgillerde mildiyö (Pseudoperonospora cubensis) |
100 ml / 100 L su | 14 Gün |
| NAR | Narda kahverengi leke (Alternaria alternata) |
125 ml / 100 L su | 21 Gün |
| TURUNÇGİLLER | Kahverengi leke (Alternaria alternata f.sp citri) |
250 ml / 100 L su | 21 Gün |
| ZEYTİN | Halkalı leke (Spilocaea oleagina = Cyclogonium oleaginum) |
125 ml / 100 L su | 21 Gün |
*Tüketim amaçlı bağ yaprağı hasadı yapılacak bağ alanlarında kullanılamaz.